Forny dit marmorbord

Slibning af marmorbordplader

marmorbordplader

Vi sliber også gerne din marmorbordplade

Marmor bliver ofte associeret med luksuriøsitet, robusthed og kvalitet. Men selv den bedste overflade kan blive beskadiget, og i sådanne tilfælde er det vigtigt at kunne få hjælp. Marmor er ikke et nemt materiale at arbejde med, og specielt ikke hvis det skal repareres. Når det kommer til en marmorbordplade, så kan det ofte klares med en slibning og polering. Dog kan dette være et problematisk projekt, at skulle stå med selv. Derfor kan vi hjælpe dig med at få fikset din marmorbordplade med en slibning og polering. På den måde kan du stolt vise din marmorbordplade frem til gæster.

Vælger du en professionel slibning og polering af din marmorbordplade, så vil du med garanti kunne spejle dig i den igen.

Nedenfor vil du kunne læse om, hvordan vi polerer og sliber din marmorbordplade samt, hvordan du i fremtiden kan vedligeholde din marmorbordplade.

giv dit marmor nyt liv

Polering af marmor

Det er svært at komme udenom, på trods af marmorets hårde struktur, at marmoret med tiden vil blive beskadiget i en eller anden grad. Det kan være ridser, skrammer og snavs som har sat sig fast i marmoret – slitage er uundgåeligt. Slitage af marmor kan medføre at den blanke overflade, samt dets smukke udtryk over tid vil falme og marmoret vil blive gulligt.

Når det kommer til behandling af marmor, uanset om det er marmor gulve eller en marmorbordplade, så vil en polering af marmoret kunne tage det værste. Inden enhver polering af marmor, vil der forekomme en rengøring af marmorbordpladen. Princippet er det samme, som når du vasker gulv, så skal alt snavs fjernes inden selve poleringen. Det samme vil ske med poleringen af marmor. Vi vil rengøre din marmorbordplade for snavs og andet, hvorefter vi vil polere marmoret.

En polering af en marmorbordplade vil kunne genskabe en del af det originale udtryk. Dette sker, da selve overfladen på marmorbordpladen vil blive mere homogen og ensartet. Dette vil give dit marmor nyt liv, og et mere blankt udtryk, så du igen kan spejle dig i din bordplade.

En polering vil samtidig også forlænge bordpladens levetid, da det vil skabe en bedre og stærkere overflade, som ikke er lige så modtagelig for slitage og snavs.

En polering og rengøring af din marmorbordplade er et oplagt valg, hvis du ønsker, at give din bordplade nyt liv og pifte det lidt op. Hvis din marmorbordplade er yderlige beskadiget med f.eks. store ridser, som en polering ikke vil kunne klare, så skal der andre metoder til for at genoprette din bordplades kvalitet.

et større projekt

Slibning vs. rengøring & polering af marmor 

Der er tilfælde, hvor slitagen er for stor til at kunne klares med rengøring og polering. Der kan være forekommet større revner og ridser i marmorbordpladen – enten fra bestik eller andet, som over tid har beskadiget bordpladen i sådan en grad, at der skal en slibning af marmoret til, for at det kan fikses.

En slibning af din marmorbordplade er et større projekt. Da marmor er hårdført stenmateriale skal der specielt udstyr til at klare jobbet. Der findes primært to forskellige slibningsmetoder; en kemisk slibning af marmor og en mekanisk slibning.

kemisk slibning

En kemisk slibning af marmorbordplade

Den kemiske slibning er egentlig ikke en kemisk slibning, da der ikke bliver brugt kemikalier ved processen. Den kemiske slibning gør gennem slibning af din marmorbordplade med diamantpads og vand, at din bordplade vil blive skinnende og blank igen. Fordelen ved denne metode er, at den er miljøbevidst, da den ikke benytter sig af andet end vand og diamantpads, og den vil kunne tage de overflade ridser og revner, som du ikke ville kunne komme til livs med almindelige rengøringsprodukter. Denne slibning er heller ikke nær så dyr, da den ikke gør brug af kemikalier eller voksprodukter.

mekanisk slibning

Den mekaniske slibning af marmor

Den anden slibemetode brugt ved slibning af marmor er, den mekaniske metode. Den mekaniske metode, gør ligesom den kemiske metode, brug af vand som den primære slibningskraft. Dog er denne metode noget mere omfattende end den kemiske. Dette gør også, at metoden er oplagt til en ekstra slidt marmorbordplade, som virkelig trænger til kærlighed. Den mekaniske slibning vil kunne klare alle former for overflade skader på marmorbordpladen. Denne metode efterfølges af en polering, så den blanke og glatte overflade kommer tilbage – her er det op til dig, hvor blank og glat, du vil have din marmorbordplade.

Natursten

Efterbehandling af din marmorbordplade

Da marmor er natursten, så kræver det at det bliver efterbehandlet. Natursten skal nemlig helst være ‘mættet’ for at kunne holde snavs og skidt væk, og derved efterkomme deres lange levetid. Det betyder, at en behandling af din marmorbordplade, ikke vil være nær så effektiv som uden en efterbehandling.

Ligesom med efterbehandling af træ, så er der forskellige efterbehandlingstyper; f.eks. voksbehandling og oliebehandling. Hvilken en af de efterbehandlinger, som du skal vælge, vil vi vejlede dig i. Efterbehandlingen af din marmorbordplade vil være medspiller i, hvordan din bordplade vil komme til at se ud.

Den mest almindelige efterbehandling, når det kommer til marmorbordplader er olie- og voksbehandling. Det er muligt, at købe både voks og sæbe til overfladebehandling af marmor selv, men dette er oftest dyrt, samt det skal gøres rigtigt, så du ikke beskadiger marmoret. Derfor kan du med fordel spørge os om hjælp eller lade os gøre det for dig.

Vedligeholdelse

Sådan vedligeholder du marmor

Grundet marmors struktur og opbygning, så er der visse regler for vedligeholdelse og rengøring af det. Natursten er naturligt højt på kalk, hvilket betyder, at der ikke må bruges syreholdige produkter til rengøring, da dette vil ødelægge marmoren over tid.

Det er rimelig simpelt at vedligeholde og rengøre din marmorbordplade. Hvis du undgår syreholdige produkter, som vil afblege dit marmor, og holder dig til pH-neutrale produkter, så kræver det ikke andet end regelmæssig rengøring. En af de hyppigste grunde til at marmor beskadiges og begynder at falme er, når snavset får lov til at hobe sig op. Dette vil gøre, at snavset trænger sig ned i marmoret, som vil misfarve og ødelægge udtrykket. En klud med vand eller pH-neutralt rengøringsprodukt et par gange om ugen, burde være mere end rigeligt for at holde marmoret rent.

Hvis der skal en dybere rengøring af din marmorbordplade til, så vil en opblanding af noget afblegningsfrit og pH-neutralt rengøringsmiddel i spand og en god børste ofte kunne klare tricket.

marmor eller granit

Hvad er forskellen på marmor og granit

Det er ofte svært, at kende forskel på de to naturmaterialer, da de er ens i udtrykket. Men der er visse forskelle i de materialer, dog selvom det ikke umiddelbart kan ses.

Både granit og marmor er natursten, men fremstilles på forskellige måder i naturen. Hvor marmor ofte findes under vand, hvor kalk og dyrs aflejringer er blevet komprimeret, så er granit blevet dannet af smeltet og størknet stenmasse.

Marmor kommer i forskellige farver, og hvis din marmorbordplade er sort/hvid, så vil den indeholde grafit og kul, hvorimod gul og rød marmor stammer fra jern. Granit indeholder en masse mineraler, som hver især er med til at give det, dets karakteristiske farver.

De to måder som materialet er blevet fremstillet på gør, at hver granit- og marmorblok er unikke – der findes ikke to ens blokke i verden. Dette gør, at de to materialer er så eftertragtet i alle designmæssige sammenhænge og mange vælger en af disse til deres nye køkkener, badeværelse og bordplader.

Referencer

Bordplader bliver som nye

Her ser du udvalgte eksempler på, hvad en veludført slibning af bordplader og efterbehandling betyder for dit hjem.

Kontakt os

Få et uforpligtende tilbud!

Du kan altid få et uforpligtende tilbud hos Slib Bordpladen
– Kontakt os allerede i dag og få et hurtigt svar.

GLADE KUNDER

Det siger vores kunder

“Super god oplevelse som jeg kun kan anbefale! Flot gulv og spisebord og god og hurtig udførelse fra Jens.
Jens var fantastisk, og han var virkelig god til at fortælle hvordan jeg skulle vedligeholde min bordplade bedst muligt.
Vil helt klart anbefale Slibbordpladen og vil også gøre selv brug af jer igen.”

“Helt ekstraordinær god service og support. Vi fik slebet og olieret køkkenbordplade. Arbejdet var meget fint og alle aftaler overholdt. Da vi efterfølgende selv kom til at ødelægge det fine arbejde (vi havde ikke lyttet ordentlig efter firmaets anbefalinger), vendte vi tilbage. Der blev både svaret og grinet inden for en time – i en weekend – aftalt ny tid for udbedring, som blev helt perfekt. Helt ualmindelig god service. Kan virkelig anbefales.”

“Virkelig god service og super godt… Virkelig god service og super godt resultat. Kan varmt anbefale dem.”