Forny dit bord

Om Slib Bordpladen

stort erfaringsgrundlag

Vi er Slib Bordpladen

Vi har et stort erfaringsgrundlag inden for slibning af bordplader og behandling af mange forskellige typer af natursten og træ. Den mangeårige og brede erfaring med slibning af forskellige natursten og træoverflader resulterer i, at vores firma leverer et professionelt stykke arbejde der giver resultater, som får udseende af at være næsten helt nye bordplader. Vores arbejde skaber derfor stor glæde og tilfredshed hos vores kunder.

Vores team er passioneret omkring arbejdet med at få brugte bordplader til at se ud som næsten helt nye, gennem omhyggelig slibning og grundig efterbehandling af materialet. Det kan både mærkes i vores tilgang til opgaverne og ses i de resultater, som vi leverer til vores kunder. Vi stiler altid efter at imødekomme den enkelte kundes ønsker for udseende og funktionalitet, og samtidig at komme frem til den mest optimale løsning for den enkelte opgave.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på en slibning af din bordplade.

Rådgivning

Vi står klar med vejledning

Det kan være svært at navigere rundt i, hvilke muligheder der er for at friske netop din gamle bordplade op, og hvilken behandling der kan give det bedste resultat. For det meste opstår trangen til en ny bordplade ved, at pladen ser brugt og gammel ud. Ridser og spor i bordpladen kan nemlig ofte være med til at give hele rummet et gammelt udtryk.

Sidder du inde med en tvivl om, det er en slibning dit bord trænger til, og om hvorvidt vi hos Slib Bordpladen er de rigtige til at hjælpe dig med at få din bordplade til igen at se ud som ny, er du meget velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Hos os kan du nemlig hente professionelle råd og vejledning til, hvad din bordplade trænger til. I tilfælde af, at du selv har mod på at give dig i kast med at fjerne din træbordplades ophobede brugsspor, ved at slibe og efterbehandle det på egen hånd, kan du følge guiden til at slibe din egen træbordplade herunder.

Gør det selv

Sådan sliber du din træbordplade

Der kan være mange grunde til, at du ønsker dig et nyt bord. Men før du går direkte ud og køber nyt, bør du overveje, om du ikke kan fikse dit allerede eksisterende bord? Med den rette fremgangsmåde, de rette værktøjer og en god guide, kan du nemlig sagtens slibe din bordplade, så den får et helt nyt look. Her får du en detaljeret beskrivelse og guide til, hvordan du kan få dit gamle bord til at se sprit nyt ud. Det er nemlig fedt at genbruge, og få nyt liv i gamle ting i stedet for at erstatte alt.
Step 1 - Slib den gamle behandling væk
Step 1 er at slibe alt den gamle behandling væk. Du skal helt ind til det rå træ, hvilket betyder, at du skal slibe mere, end du måske lige umiddelbart troede. Det er ikke helt sikkert, at du kan få al historikken væk fra bordpladen – det kommer meget an på, hvilken slags træ det er, og hvordan bordet er blevet behandlet med tiden, og naturligvis også hvor gammelt bordet er. Det er her vigtigt, at du væbner dig med tålmodighed, og accepterer, at det tager den tid, det tager at komme helt ind til det rå træ og igennem alt den gamle behandling.
Step 2 - Slib ensartet
Det er meget vigtigt, at du sliber ensartet, så du ikke får lavet alt for mange slibespor i træet. Find et mønster der fungerer for dig, og sørg så for at slibe i det mønster hele vejen igennem. Det skal her tilføjes, at det er vigtigt, at du sliber i træfibrenes retning, så du ikke laver tværstriber i træet. Altså er det vigtigt, at du tager et godt og grundigt kig på bordet og træet, inden du går i gang med slibningen, så du er helt sikker på, hvordan du skal slibe – og i hvilken retning. Denne fase er utrolig vigtig i forhold til det færdige resultat af bordet.
Step 3 - Slib hjørner og forkanter ensartet
Du skal slibe hjørner og forkanter ensartet, så det passer til resten af din slibning. Både hjørner og forkanter kan være en drilsk størrelse at arbejde med i forhold til den lige og plane bordplade. Det er dog utrolig vigtigt, at du ikke nedprioriterer dem, fordi det bliver for besværligt. Du skal sørge for at slibe både hjørner og forkanter på fuldstændig samme måde, som resten af bordet er blevet slebet på. Dette giver klart det bedste resultat, og sørger for, at det ikke ser sjusket og uens ud.
Step 4 - Find en god olie
Du skal finde en god og fødevaregodkendt olie, så du ikke bliver syg, når du senere hen benytter bordpladen til at stille madvarer på. Det kan være nødvendigt at gå i et byggemarked eller til en rigtig malerforretning og spørge om hjælp, så du får lige præcis den olie, du har brug for. Der er rigtig mange forskellige former for olie, og de kan give helt forskellige udseendesmæssige udtryk. Du skal selvfølgelig finde den olie, du tror vil være pænest til dit bord, men det er altså utrolig vigtigt, at olien er fødevaregodkendt. Dette ved de som oftest meget om, når du tager i både byggemarkeder og malerforretninger.
Step 5 - Fordel olien ensartet
Når du påfører olien, er det vigtigt, at du fordelen olien ensartet langs med træets årer. Det skal være langs med træets årer, da det giver det pæneste resultat. Og det giver selvsagt også det pæneste resultat, når det bliver så ensartet som muligt. Du skal lægge et jævnt lag, så du ikke får store fedtede plamager på bordpladen. Det er derfor igen vigtigt, at du tager dig tid til at fordele olien i de korrekte mængder, så du hverken får for meget eller for lidt olie på bordpladen, og så du får det lagt ensartet på over det hele. Dette giver det pæneste resultat.
Step 6 - Tør efter
Du skal nu tørre efter med en god klud. Det er vigtigt, at kluden er både blød og fnugfri, så der ikke kommer små fnug til at ligge nede i laget af olie. Du skal derfor tjekke efter, om kluden er god til netop dette formål, før du bruger den. Ikke blot tag en tilfældig karklud, da dette kan give et grimt og sjusket resultat, hvor der ender forskellige ting i olien, som ikke kan komme væk igen.
Step 7 - Slib evt. bordpladen med sandpapir dagen efter
Det er vigtigt at du venter med dette eventuelle step til dagen efter, så olien har tørret fuldstændig ind. Det kan være en god ide at slibe bordpladen igen, da træfibrene kan have rejst sig igen pga. olien. Til dette er det vigtigt, at du benytter noget meget fint sandpapir, så bordpladen fortsat beholder sin nye olierede overflade. Det er som sagt blot for at fjerne de træfibre, der eventuelt har rejst sig over natten.
Step 8 - Gentag påsmøring af olien
Du skal nu gentage påsmøring af olien, og gøre præcis, som du gjorde første gang. Træbordet skal have to gange, for at sikre at bordpladen bliver ens. Træ kan nemlig suge olie meget uens, og det giver det pæneste resultat, hvis du derfor giver to omgange. Herefter er du færdig med behandlingen af dit “nye-gamle” bord.
Træbordplade
Træbordplader kan have mange forskellige udtryk, og det er vigtigt, at du gør op med dig selv inden, hvilket udtryk du ønsker, at dit bord skal have. Det er en klar fordel at vide, inden du starter projektet, hvordan du ønsker, at det ender ud. Således opnår du det bedste resultat, og du kan få den bedste vejledning, når du henvender dig hos eventuelle byggemarkeder. Det er desuden vigtigt, at du behandler din træbordplade godt, da træ er et yderst sart materiale.
Oliering af bordplade
Når du olierer din bordplade, skal du følge step 4 og 5 meget nøje. Det kan nemt gå galt at påføre olie, hvis man ikke koncentrer sig og gør sig umage. Derudover er det vigtigt, at du læser godt på oliedåsen, inden du bruger olien deri. Der er nemlig rigtig mange forskellige former for olie, og det er nemt at komme til at købe en forkert. Og husk derudover, at den skal være godkendt til fødevarer – dette kan ikke understreges nok gange. Har du ikke planer om at benytte dit træbord til madvarer, kan det alligevel være en god ide at benytte en olie der er fødevaregodkendt. Blot for en sikkerheds skyld.

Professionel hjælp

Professionel hjælp af bordplade slibning

Hvis du hellere vil have professionel hjælp, så din bordplade hverken blive ujævn eller får grimme kanter, så kontakt os og få et uforpligtende tilbud på en slibning af din bordplade. Vi har stor erfaring indenfor slibning og behandling af mange forskellige typer af bordplader.

Kontakt os

Få et uforpligtende tilbud!

Du kan altid få et uforpligtende tilbud hos Slib Bordpladen
– Kontakt os allerede i dag og få et hurtigt svar.

Referencer

Bordplader bliver som nye

Her ser du udvalgte eksempler på, hvad en veludført slibning af bordplader og efterbehandling betyder for dit hjem.

GLADE KUNDER

Det siger vores kunder

“Super god oplevelse som jeg kun kan anbefale! Flot gulv og spisebord og god og hurtig udførelse fra Jens.
Jens var fantastisk, og han var virkelig god til at fortælle hvordan jeg skulle vedligeholde min bordplade bedst muligt.
Vil helt klart anbefale Slibbordpladen og vil også gøre selv brug af jer igen.”

“Helt ekstraordinær god service og support. Vi fik slebet og olieret køkkenbordplade. Arbejdet var meget fint og alle aftaler overholdt. Da vi efterfølgende selv kom til at ødelægge det fine arbejde (vi havde ikke lyttet ordentlig efter firmaets anbefalinger), vendte vi tilbage. Der blev både svaret og grinet inden for en time – i en weekend – aftalt ny tid for udbedring, som blev helt perfekt. Helt ualmindelig god service. Kan virkelig anbefales.”

“Virkelig god service og super godt… Virkelig god service og super godt resultat. Kan varmt anbefale dem.”